|
|
|
|
|
Mijic, P.; Tolusic, Zoltan; Rimac, D.. |
Occurrence of cattle disease known as Bovine spongiform encephalopathy (BSE) has caused great fluctuations in production and consumption of beef meat in the European Union. Croatia does not have enough cattle to meet demands of domestic market. However, there is not one case of BSE in cattle reported in Croatia to date. This fact can be used as an advantage on the beef meat market, presupposing that Croatia has implemented quality programs to increase number of cattle. Research results show that 70% of examinees consume beef at least once a week up to several times a month, and 70.5% have not reduced beef consumption after the disease occurred. |
Tipo: Conference Paper or Presentation |
Palavras-chave: Market; Consumption; Beef meat; BSE; Croatia; Food Consumption/Nutrition/Food Safety. |
Ano: 2005 |
URL: http://purl.umn.edu/24588 |
| |
|
| |
|
|
Zen, Sergio de; Menezes, Shirley Martins; Carvalho, Thiago Bernardino de. |
A pecuária nacional nas últimas décadas vem apresentado constantes taxas de crescimento, em termos de produção, exportação e consumo. O Brasil possui um mercado interno potencial para o consumo de alimentos, principalmente para a carne bovina. Sua demanda está ligada a vários fatores, como preços, qualidade, aspectos nutricionais, preferência, gosto e, principalmente, a restrição orçamentária, ou seja, a renda. Pelo lado do mercado externo, o país possui largo mercado comprador, mas em alguns mercados acaba enfrento problemas de restrições comerciais, somado aos problemas como a taxa de câmbio, o que impacta em alguns casos em problemas como excesso de oferta. Observando as taxas de crescimento da produção de carne bovina no Brasil, nota-se que a produção... |
Tipo: Conference Paper or Presentation |
Palavras-chave: Carne bovina; Previsão e consumo; Beef meat; Forecast and consumption; Livestock Production/Industries. |
Ano: 2008 |
URL: http://purl.umn.edu/109752 |
| |
|
| |
|
| |
|
|
|